четвер, 1 лютого 2018 р.

ПОДОРОЖ У ПРОФЕСІЮ: ЩЕ НЕ ВМІЮ, А ВЖЕ МРІЮ


  Бібліотечні працівники, ведучи роботу з питань профорієнтації, здійснюють просвітницьку, інформаційну та соціальну допомогу молоді  у виборі професії.      Так, працівники центральної міської бібліотеки та бібліотеки–філії № 3  спільно з бібліотечним працівником школи №5 Алєксєєнко Л.В. провели профорієнтаційний урок, а саме  "Подорож у професію: ще не вмію, а вже мрію"   для учнів 9 – 11 класів. 
  На захід запросили гостю із міста Олександрія, викладача факультету «Інформаційна, бібліотечна справа та архівна справа»  Олександрійського коледжу культури і мистецтв Піскун Ніну Олексіївну. Вона познайомила з історичним минулим  закладу та сьогоднішньою багатогранною навчальною, концертною, просвітницькою діяльністю колективу викладачів, концертмейстерів і студентів; надала корисну  інформацію про правила та умови прийому до училища, познайомила з факультетами та розповіла багато цікавого  про професії та життя коледжу.  
Методист ЦМБ Наталя Підгірна та керівник бібліотеки–філії №3 Зоя Позовна розповіли учням про успішних людей нашого міста, які досягли значних успіхів в професії, закінчивши в свій час Олександрійський коледж культури і мистецтв і, звичайно, познайомили із професією бібліотечного працівника, якій присвятили більше 20–ти років  свого життя.
   Не кожен учень може самостійно розібратися у собі, визначити свої уподобання,  особисті якості, потрібні для тої чи іншої професії.
 Ось чому діти дуже уважно віднеслися до наданої їм інформації, активно відповідали на анкету «Чи зацікавила вас   ця професія?», одержали буклети та інформаційні матеріали профорієнтаційної тематики. Дітям  сподобалися розповіді промовців про свої професії і висловили побажання нових годин спілкування з цікавими людьми.
     Якісне проведення профорієнтаційної роботи передусім потребує створення відповідного інформаційного простору, наповнення його змісту, надання якісних різноманітних профорієнтаційних послуг та застосування новітніх форм роботи.
      І тому бібліотечні працівники  визначилися, що необхідно продовжити серію зустрічей з людьми різних професій в форматі "Живої книги". 

Немає коментарів:

Дописати коментар