неділя, 19 лютого 2023 р.

НЕБЕСНА СОТНЯ: ЦІНА СВОБОДИ

  Високу ціну заплатила Україна за свій європейський вимір на Майдані. Найбільш жорстоке протистояння відбулося між “ беркутівцями ” і патріотами країни 18-20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській, де переважно від куль снайперів, загинула майже сотня повстанців. Своє життя віддали найкращі представники нації, більшість з них – молоді, ті, хто лише починав жити. Відтоді загиблих учасників акції протесту стали називати Небесна сотня.

День пам'яті Героїв Небесної Сотні  відзначається щорічно 20 лютого згідно з Указом Президента від 11 лютого 2015 року № 69/2015 "Про вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні".


А сотню вже зустріли небеса…

Летіли легко, хоч Майдан ридав…

І з кров’ю перемішана сльоза…

А батько сина ще не відпускав…

Й заплакав Бог, побачивши загін –

Спереду – сотник, молодий, вродливий,

І юний хлопчик в касці голубій,

І вчитель літній – сивий-сивий…

І рани їхні вже не їм болять,

Жовто-блакитний стяг покрив їм тіло

Як крила ангела, злітаючи назад,

Небесна сотня в вирій полетіла…

У нашій бібліотеці для користувачів оформлена  книжково-ілюстративна виставка-презентація та фотоколаж  під назвою  «Небесна Сотня:ціна свободи».

   Сьогодні ми повинні зробити все можливе для того, щоб більше не допустити такого горя, щоб в Україні запанував мир, щоб закінчилася війна, щоб Україна була сильною і незалежною. Щоб герої не відходили на небо завчасно, а жили і працювали на радість своїм рідним і близьким… Герої не вмирають! Вони завжди залишаються в наших серцях…

Немає коментарів:

Дописати коментар