неділю, 25 червня 2023 р.

ВЖИВАННЯ НАРКОТИЧНИХ РЕЧОВИН ПІДЛІТКАМИ.

   22 червня бібліотекарями  нашої філії в центральній міській бібліотеці був проведений захід «Вживання наркотичних речовин підлітками» у межах проекту, що реалізується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) у партнерстві з Благодійним фондом "Безпечне майбутнє", а саме "Швидке реагування в Кіровоградській області для задоволення потреб дітей та їхніх опікунів, у тому числі внутрішньо переміщених осіб, які постраждали внаслідок війни в Україні".

    Учасники заходу переглянули відео – матеріали, ознайомились інформацію про наркотичні, психоактивні речовини та шляхи профілактики наркозалежності.

   В останнє десятиріччя спостерігається швидке зростання наркоманії та її «омолодження». В коло споживачів наркотиків втягується досить відчутна кількість дітей та підлітків. Негативний вплив однолітків часто спричиняє вживання наркотичних речовин у ранньому віці, а тому дуже важливо вчасно провести профілактичні заходи з метою ознайомлення  батьків та дітей з тим, що таке хвороба наркоманія, як впливають наркотичні речовини на організм людини, до чого вони можуть призвести.

   Учасники заходу дізнались про ранні ознаки вживання наркотичних речовин: зміни у поведінці, безпідставне зникнення з дому, пропуски занять, зниженння успішності навчання, втрата цікавості до життя. Агресивність, злобність, замкнутість, зміна кола друзів, брехливість і відчуженість – повинні насторожити кожного та спонукати до запобіжних заходів.

   Присутня на заході психолог відповіла на запитання про наркотичні речовини як фактор загрози здоров’ю; про причини вживання наркотичних речовин підлітками; про вплив на організм і соціальні наслідки їх вживання.

   В практичній частині заходу всі батьки взяли участь у вправах:

1. «Асоціація»;

2. «Портрет»;

3. «Вплив наркотичних речовин на людину»;

4. «Що таке залежність?»;

5. «Скажи наркотикам - «НІ».

      Наприкінці заняття кожен присутній висловив власну думку, щодо необхідності виховання в дітей свідомого ставлення до питання збереження свого здоров’я.Де є наркотик, там немає життя. Тож давайте зробимо наше майбутнє кольоровим, радійте кожному дню, сонцю, квітам, а наркотикам скажемо «Ні!».

Немає коментарів:

Дописати коментар