вівторок, 20 червня 2023 р.

УКРАЇНА БЕЗ БАР'ЄРІВ

    В Україні триває інформаційна кампанія «Україна без бар’єрів». Бібліотека-філія№3 долучилась до проведення інформаційно-роз’яснювальної роботи щодо безбар’єрності серед користувачів для популяризації у суспільстві культури безбар’єрності як філософії гідності та прийняття населенням.

   Адже, на жаль, українці мало обізнані про культуру безбар’єрності та недостатньо чутливі до проблем маломобільних груп. Для покращення обізнаності та налагодження належної комунікації, бібліотечні працівники пропонують своїм користувачам  переглянути та пройти  освітній онлайн-курс «Безбар’єрна грамотність»

   Безбар’єрна грамотність – серіал ознайомить з основними принципами безбар’єрності на прикладі повсякденних життєвих ситуацій: що таке безбар’єрність, що спричиняє бар'єри, кого стосується безбар’єрність, чому варто уникати стереотипів та упереджень, чи готові українці долати бар'єри, чому безбар’єрність – це спільна справа. Курс буде цікавий для більшості українців. У ньому громадяни дізнаються про тему безбар’єрності, долучаться до просування цінностей інклюзії та різноманіття. 

  Серіал складається з 8 серій, тривалістю 6-10 хвилин.

  Життя без перешкод та упереджень має стати нормою для кожного. Бо відсутність безбар’єрного середовища не лише створює проблеми для мільйонів громадян, але і призводить до загального погіршення добробуту кожної людини.

 


Немає коментарів:

Дописати коментар