неділя, 23 січня 2022 р.

РАЗОМ ЧИ ПООДИНЦІ? ЩО ДУМАЮТЬ ПРО ЦЕ УКРАЇНЦІ?

 

  В історії становлення незалежної України особливе місце займає 22 січня 1919 року, коли Директорія Української Народної Республіки проголосила Злуку всіх українських земель в єдину Українську державу.

  22 січня ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.  З нагоди цієї важливої історичної дати у нашій  бібліотеці пройшов відеоперегляд з обговоренням  «Разом чи поодинці? Що думають про це українці?»  

«Слава Вкраїні! Любій отчизні,

Слава довіку однині!

Єдність і згода, право й свобода —

Доля найкраща народу!».

Г. Чупринка

  Щоб зрозуміти значення Дня Соборності для українців, ми повинні знати історичний контекст, тож бібліотекарі запропонували присутнім на заході користувачам здійснити  екскурс у минуле.



  Переглянувши документальний фільм «Велика злука УНР та ЗУНР», присутні дали  оцінку подіям, що відбувалися на початку XX століття, наголосивши на здійсненні віковічних мрій, якими жили і за які умирали кращі сини України.



 Учасники заходу провели  паралель з сьогоденним життям України, дали зрозуміти, що кожен з нас може безпосередньо впливати на події в країні, працюючи над її об’єднанням.

 

 Наскрізною темою звучали слова, що територіальна цілісність України навіки залишиться непорушною. Адже вона скроплена кров’ю мільйонів незламних борців минулого століття і тих, хто і зараз веде боротьбу з ворогом, який посягнув на цілісність нашої держави, на сході України.

  Всі  учасники мали можливість ознайомитися з художньою, історичною та публіцистичною літературою виставки "Соборна Україна: від ідеї до життя", яку розгорнуто в читальному залі бібліотеки. 

  Представлені книги знайомлять з   історією українського народу, його шлях до здобуття незалежності, розповідають про святкування Дня Соборності України в різних містах України.

Немає коментарів:

Дописати коментар