понеділок, 9 серпня 2021 р.

ПОДОРОЖ ШЛЯХАМИ ЗДОРОВ'Я


З давніх-давен гармонія тіла і духу, прекрасне здоров'я, надзвичайна сила і гострий розум захоплювали людей. Саме міцне здоров'я відкриває можливості для всіх звершень і досягнень людства.

   На жаль, сучасний етап розвитку суспільства в усіх країнах характеризується хронічним хворобливим станом переважної маси населення. Найтривожніше, що ця тенденція все чіткіше прослідковується саме серед дітей і підлітків – майбутнього будь- якої нації.

Сучасні бібліотеки  акцентують увагу на підтримці, розвитку та збереженні  здорового способу життя дітей.

   З метою популяризації здорового способу життя наша бібліотека використовує  інноваційні форми роботи. Сьогодні інновації в бібліотеці – це необхідна складова її діяльності, завдяки яким заходи стають цікавими та наповненими.    Насамперед, це використання новітніх комп’ютерних технологій.  Адже  впровадження  їх в практику роботи дозволяє нам, бібліотекарям, не лише використовувати ресурси світової мережі, але й доповнювати  їх власною інформацією, а саме наявним книжковим фондом. 

Слайд-шоу “Пізнаємо себе”, слайд-розповіді “Чистота – запорука здоров’я”, слайд-подорож “Здорова країна дитинства”,електронна мандрівка “Як бути здоровим” та веб-уроки “Засоби гігієни – твої друзі”, “Подорож до країни здоров’я”, віртуальне досьє “Засуджуємо  шкідливі звички”,
які проводить наша книгозбірня для читачів різного віку, стають пізнавальними та цікавими коли бібліотекарі супроводжують їх конкурсами, вікторинами, рухливими іграми,

флешмобами та оглядами книжкових виставок.

 Чи не  найефективнішою буде робота по популяризації літератури по здоровому способу життя та на злобу дня про Коронавірус,  організована в взаємодії з іншими організаціями і закладами,  їх  спеціалістами (лікарями, психологами, косметологами, фітнес-тренерами та ін.).  Спільно з ними плануємо провести «Лікар в гості вас чекає, вам поради дати має»:шпаргалка здоров’я та «Азбука краси і бадьорості»:жива книга, під час яких діти матимуть змогу поставити запитання про  те, що їх хвилює.

Немає коментарів:

Дописати коментар