понеділок, 26 квітня 2021 р.

Великодня мозаїка рецептів

 Цьогорічний карантин не став підставою для того, щоб наша бібліотека оминула увагою це величне свято – Великдень.

Друзі, а ви будете пекти пасочку? Це ж неймовірно захоплююче заняття. А пошук ідеального рецепту найдете в бібліотеці-філії №3 в читальній залі  на заочних гостинах «Наближається Великдень! Великодня  мозаїка рецептів».

   З видань, представлених на виставці, ви дізнаєтесь, що потрібно покласти у великодній кошик, господині віднайдуть смачні рецепти пасок, великоднього печива та красиві великодні декорації для своєї оселі.

 «Гарна пасочка у мене, мабуть, кращої нема!» - наші користувачки  діляться  з вами своїми смачними пасхальними рецептами: паски, кекси, макові рулети, сирні паски, м’ясні запіканки, страви з грибів тощо.

   Пропонуємо Вам рецепти  святкових пасок  наших постійних читачок.

                         Рецепт від баби Дуні.

 Інгредієнти:
– 7 склянок борошна;
– 1/2 склянки молока;
– 100 грамів дріжджів;
– 20 жовтків;
– 1 склянка цукру;
– 2 склянки розпушеного масла;
– сіль.

Рецепт приготування паски звичайної:

1. Муку змішати з 1/2 склянки молока, залити дріжджами, розведеними в невеликій кількості молока, розмішати і поставити в тепле місце.

2. Коли опара підніметься, додати 20 розтертих яєчних жовтків зі склянкою цукру і двома склянками молока.

3. Додайте трохи солі і борошна до належної густоти тіста, після чого замісіть і дайте піднятися.

4. Вибийте тісто, покладіть у форму, заповнивши її до половини, дайте тісту піднятися в формі, після чого випікайте. 

                    Рецепт від  Галини Миколаївни.

Інгредієнти:
– 2 яйця;
– 3 жовтка ;
– 350 грамів цукру;
– 90 грамів масла вершкового;
– 1/2 склянки рослинної олії;
– 50 грамів сметани;
– 2 склянки молока;
– 100 грамів свіжих дріжджів або 30 грамів сухих;
– 700 грамів борошна;
– 100 грамів родзинок;
– 50 грамів цукатів;
– 50 грамів горіхів;
– 2 пакетики ванільного цукру;
– сіль за смаком;
Глазур:
– 2 яйця (білок);
– 140 грамів цукрової пудри;
– лимонний сік і харчові барвники.

Рецепт приготування паски з цукровою глазур'ю:

1. Яйця і жовтки збити з цукром, додати сметану, розтоплене вершкове масло, олію, сіль, ванільний цукор.

2. Молоко тепле розтерти з дріжджами сирими (якщо дріжджі сухі, їх треба змішати з борошном) влити молоко в яйця, всипати борошно. Місити тісто до тих пір, поки воно не відставатиме від рук. Після чого поставити  в тепле місце.

3. Форму змастити маслом, викласти тісто, щоб воно заповнило 1/3 об’єму форми і поставити в тепле місце. Коли тісто підніметься, поставте в розігріту до температури 170-180 градусів духовку. Випікайте 40 хвилин.

4. Приготувати глазур, пофарбувавши в різні кольори. Змастити верх паски білою глазур’ю і посипати конфітюром харчовим. Можна написати в центрі ХВ і зробити будь-який малюнок. Також можна залити паску шоколадною глазур’ю.

    Сподіваємося, що кожен, хто завітає на наші гостини,  отримає справжнє задоволення і обере  смачні страви до святкового столу.

   Нехай щедрий пасхальний стіл стане символом достатку і благополуччя у Вашій родині!

  Зичимо Вам здоров’я, миру і Божої благодаті. Нехай         Господня ласка зігріває Вас і Ваші родини.

Немає коментарів:

Дописати коментар