понеділок, 6 травня 2019 р.

НІКОЛИ ЗНОВУ


Афіша тематичних заходів на 8 та 9 травня у Світловодську

Україна готується до відзначення Дня пам’яті та примирення і 74-ї річниці  перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. У Світловодську затверджено відповідний план урочистих і культурно-просвітницьких подій, а також передбачено надання одноразової адресної матеріальної допомоги  ветеранам війни і жертвам нацистських переслідувань.


 
 З кожним роком віддаляє нас історія від часів війни. Та ми не маємо морального права забувати тих, хто поліг на фронтах Другої світової війни (1939-1945рр.), загинув від тортур у нацистській неволі та намагався вижити і боротися на окупованій землі, хто здобував Велику Перемогу.
  Тому до Дня Перемоги над нацизмом у Європі та до Дня пам’яті та примирення наша книгозбірня  організовувала книжково-ілюстративну виставку-пам’ять «Дорогою пораненої пам'яті» про подвиги українців на фронтах Другої світової війни.

  Друга світова війна – глобальний військовий конфлікт в історії Землі та причина найбільших трагедій ХХ століття, була найжорстокішою і найстрашнішою в історії людства. У пам’яті тих, кому судилося через неї пройти, назавжди залишився той важкий час.

  Висловленням поваги усім борцям проти нацизму, увічненням пам’яті про загиблих воїнів та жертв війни стала віртуальна  подорож «Ці грізні роки в нашій пам’яті завжди», яку здійснили користувачі бібліотеки.

  Ми пам’ятаємо, що той, хто захищає свою землю завжди перемагає. Ця пам’ять робить нас сильнішими. Вона – запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Немає коментарів:

Дописати коментар