середу, 30 березня 2016 р.

СВЯТО ДОВЖИНОЮ В СІМ ДНІВ: КАСКАД ЛІТЕРАТУРНИХ ЗАДОВОЛЕНЬ

  Ось уже понад 20 років, починаючи з 1993, впродовж весняних шкільних канікул у бібліотеках нашої країни проходить Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Всеукраїнський Тиждень дитячого читання проводиться з метою розвитку читацької культури і компетентності читачів, формування культури роботи з книгою засобами залучення дітей до читання художньої, науково-пізнавальної, довідкової літератури, періодичних видань. Читачі його люблять і чекають з нетерпінням. Тиждень дитячого читання – свято тих, хто творить книгу і тих, хто любить читати, незважаючи на вік (адже всі дорослі колись були дітьми), свято письменників і видавців, бібліотекарів і читачів, веселих пригод і літературних відкриттів, зустрічей з цікавими людьми та героями книг.
 Бібліотекарі нашої бібліотеки радо зустрічали юних шанувальників книги на «Святі довжиною в сім днів: каскад  літературних задоволень». 
  Екскурсія  оновленими залами  книгозбірні вразила дітей  сучасним дизайном читацьких зон.



Зацікавила юних читачів і  презентація  нових  надходжень дитячої літератури, а також виставка-експозиція  «Талановиті пальчики ».









 Найцікавіше чекало на наших юних гостей у бібліотечному «кінозалі» – це Мультсеанс «Дивимося  казку».
    Маленькі читачі – такі безпосередні, допитливі, невгамовні  із задоволенням поринули у казковий світ мультиків, зустрілися з улюбленими героями, а ще відгадували загадки, лічилки, слухали жарти, небилиці.
Діти переглянули безліч цікавих пригод, де кожна історія завжди закінчується на позитивній ноті.
   Мультики для маленьких «чомучок» та фантазерів є розвивальні, вони формують дитячу душу, допомагають дітям на простих прикладах розібратись в різних ситуаціях, вчать добру, справедливості , чесності, справжній дружбі, відкривають дивний і таємничий довколишній світ.









  Продовження свята книги чекає на дітей у квітні. Запрошуємо на Інтернет – вернісаж «Улюблена книга в… Павутині» та прийняти участь у  фотоконкурсі  «Фотографія з улюбленою книгою».

Немає коментарів:

Дописати коментар