неділю, 26 жовтня 2014 р.

БУЛІНГ. СТОП АГРЕСІЇ!

     Проблеми насильства в підлітковому се­редовищі є зараз одними з найак­туальніших. Проблема насильства не нова, вона існувала завжди й іс­нує у всіх країнах світу.
      Булінг – це агресивна поведінка, яка спрямована на приниження почуттів, висловлювання негативних емоцій і принизливих оцінок щодо іншої людини.               
       Тренінг «Булінг. Стоп агресії!», проведений бібліотекарями філії №3 разом з учнями ЗШ №5 та представником управління юстиції Горобець А.О., мав на меті виробити знання й уміння з визначення ознак фізичного, психологічного насильства над дітьми, ознайомити з поняттям «булінг» і його запобіганню у школі.

      Вправа «Обзивалки» налаштувала учасників тренінгу на співпрацю, знаходження  спільної мови.
     Виконуючи  вправу «Гриби очікування» учасники писали свої  очікування від тренінгу і прикріпляли під кошиком «грибника».
     Змістовну та розлогу характеристику булінгу подала учасникам тренінгу представник управління юстиції Горобець Анна Олександрівна. ЇЇ розповідь супроводжувалась переглядом  відеофільму.
      Насильство в будь-якій формі неприйнятне, люди повинні ша­нобливо ставитися один до од­ного – такий лейтмотив практичних завдань, конкурсів, вправ та ігор «Асоціації», «Малюнок втілення агресії», «Мозковий штурм», «Конфліктний стілець», "Сумка допомоги".
             Першочергові правила допомоги  дитині справитися із булінгом.
                      
1.                Зберігай спокій і обійди ситуацію.
2.                Розкажи дорослому, якому ти довіряєш – вчителю, директору, водію шкільного автобуса чи завідувачці їдальні про те, що трапилося, або повідом про це анонімно.
3.                Поговори про це із своїми братами чи сестрами, або з друзями, щоб тобі      не здавалося, що ти одинокий.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар