понеділок, 2 червня 2014 р.

ЧИТАЙ ЯК Я, ЗІ МНОЮ, КРАЩЕ МЕНЕ !


    Щорічно 1 червня у світі відзначається Міжнародний день захисту дітей. Це свято було засновано у 1949 році рішенням сесії Ради Міжнародної демократичної федерації жінок. Вперше день захисту дітей був проведений в 1950 році в 51 країні світу. ООН підтримала цю ініціативу і оголосила захист прав, життя і здоров'я дітей одним з пріоритетних напрямків своєї діяльності.

Відповідно до Женевської декларації про права дітей, яка прийнята в 1924 році, була проголошена необхідність соціального захисту прав дитини. Декларація прав дитини була прийнята 20 листопада 1959 року і проголошувала рівні права дітей в області виховання, освіти, соціального забезпечення, фізичного і духовного розвитку незалежно від кольору шкіри, національної приналежності, майнового стану та ін. Декларація закликає батьків, громадські організації, уряди визнати права дітей і сприяти їх здійсненню.
    Міжнародний день захисту дітей відзначається щорічно більш ніж у 30 країнах світу.
     На честь цього чудового свята бібліотека запросила дітей на літературну квест-забаву «Хай сіяє сонце в світі і щасливі будуть діти».



     Дітям така новація була цікавою, адже вона зовсім незвична. Усі, хто зібрався в бібліотеці, стали свідками веселого дійства, у головній ролі якого була книга. Книги були скрізь: у руках дітей, на столах, на книжкових полицях. На заході  зібралися  бажаючі, які ділилися враженнями від прочитаних книг. Діти весело і з користю провели свій вільний час.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар