неділю, 11 лютого 2024 р.

ТОЛЕРАНТНЕ СТАВЛЕННЯ ДО НАЦІОНАЛЬНИХ МЕНШИН

  Україна – багатонаціональна держава, де проживають більш 130 націй та народностей. Усі вони складають український народ(корінний). Українці – це титульна нація(77,8%). Представники усіх інших національностей,які проживають на території країни - це національні меншини(22,2%).

Література тематичної полиці «Толерантне ставлення до національних меншин» знайомить читачів з незнайомими культурами національних меншин.


 В ході перегляду книг, представлених на полиці, обговорювалися  значення термінів «корінні народи», «депортація», «окупація», «анексія», «колаборанти». Під час розповіді про події 1944 року в історії кримськотатарського народу, під час яких майже 200 тисяч людей втратили свій дім, а ще тисячі – загинули, були проведені історичні паралелі з 2014 роком, коли відбулася окупація російськими військами Кримського півострову, та з 2022 роком, нашим сьогоденням, коли, на жаль,  вже більше 2-х років триває повномасштабна агресія Росії проти України.


  Конституція України гарантує повагу до людської гідності. А толерантне ставлення до національних — важлива передумова для суспільства, головною цінністю якого є людина, незалежно від її етносу, гендеру  чи будь-яких інших особливостей.


   Не варто проявляти жодного особливого ставлення до представників меншин. Потрібно поважати їх — так само як усіх інших людей.

  Знайомство з незнайомими культурами збагачує нас, допомагає дивитися на звичні речі під іншим кутом. І, звичайно ж, це допомагає нам бути більш толерантними.

Немає коментарів:

Дописати коментар