четвер, 18 травня 2023 р.

ВИШИВАНКА - ДУХОВНА БРОНЯ НАЦІЇ

 

Вишиванка вважається оберегом від усього лихого, вона є символом краси та міцного здоров’я, а також щасливої долі, вірності та любові. Вона настільки глибоко увійшла в наше життя , що в Україні встановили навіть спеціальне свято – День вишиванки.

Сьогодні в нашій країні війна... Війна, яку веде проти нас найцинічніший і найпідступніший ворог на всіх фронтах – військовому, інформаційному й культурному.

Нам здається, що під час російського вторгнення , яке чітко націлене проти української  культури та історії, а також проти території та народу України, День вишиванки  стає ще важливішим  і піднімає інтерес до нашої культури, зокрема до вишиванки у всьому світі.

У нашій боротьбі за свободу та незалежність вишиванка оберігає нас своєю силою.






З нагоди цього свята в бібліотеці презентували виставку-натхнення    робіт обдарованих та талановитих жінок нашої бібліотеки «У полоні краси». Пейзажі в різні пори року чарують красою, розсипаються на вишивках ніжні пелюстки троянд і маків.







А для більш поглибленого вивчення історії вишиванки та традиції етнічного українського одягу бібліотекарі ознайомили  користувачів з чудовими книгами та журналами про українську вишивку, які є в фонді бібліотеки.


























Сьогодні Катрін Деньов читає на Каннському кінофестивалі українські вірші, найбільші світові зірки вдягають українську вишиванку, «Слава Україні!» -  говорять всі. Українська ідентичність завойовує весь світ. І вишиванка -  важлива частина нашої ідентичності!

Слава Україні! Слава ЗСУ!

Немає коментарів:

Дописати коментар