четвер, 21 січня 2021 р.

Соборність рідної землі – основа нації й свободи

 

День Соборності України – державне свято, що відзначається кожного року в день проголошення Акту возз’єднання Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки, що відбулося 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.

  Воно запроваджене Указом Президента України від 21 січня 1999 року та покликане засвідчити консолідацію та незламність Українського народу, єдність громадян України, які проживають у різних її регіонах.

  Це свято нагадує нам про те, яких зусиль та жертовності коштувало нашим предкам об’єднання українських земель, які невпинно намагались розділити та привласнити як зі Сходу, так і з Заходу. Сьогодні ми бачимо, наскільки це важливо. Адже той самий ворог знову намагається зруйнувати українську державність, навіть через сотню років.






В читальному залі нашої бібліотеки до Дня Соборності України організована й представлена виставка-хроніка «Соборність рідної землі – основа нації й свободи».









Метою виставки є поглиблення знань молодого покоління з історії виникнення свята Соборності України, виховання патріотичних почуттів та поваги до державних свят.


 

Немає коментарів:

Дописати коментар