неділя, 12 липня 2020 р.

УКРАЇНА НЕЗАЛЕЖНА


   

   Декларація про державний суверенітет України - прийнята Верховною Радою України 16 липня 1990 року. Відтоді в літописі нашої держави розпочалася нова сторінка, новий відлік часу - епоха утвердження України як самостійної та незалежної країни. Саме цей документ закріпив основи Української Держави.

   Декларацією були визначені основні політичні, економічні, соціальні засади державотворення, задекларовані демократичний устрій та дотримання прав і свобод громадян, верховенство права. Проголошені базові принципи Конституції та законодавства України, які є гарантією соборності та єдності держави, віддзеркаленням одвічного прагнення українців жити у власній вільній державі.
        Декларація стала тією цінністю, яка об'єднала суспільство у непростий час визначення свого майбутнього в серпневі дні 1991 року. Саме спираючись на Декларацію про державний суверенітет України, було прийнято Акт про державну незалежність 24 серпня 1991 року, який разом з державним суверенітетом був підтверджений волевиявленням народу на Всеукраїнському референдумі в грудні 1991 року.
   З метою висвітлення матеріалів цієї доленосної події, наша бібліотека презентувала книжкову виставку-подію: "Україна незалежна: Декларація про державний суверенітет України та її значення"
    Переглядаючи матеріали виставки, користувачі бібліотеки мають змогу ознайомитися з текстом Декларації про державний суверенітет України, книгами з історії та сучасності України.

Немає коментарів:

Дописати коментар