суботу, 25 березня 2017 р.

ПАТРУЛЬНА ПОЛІЦІЯ: ВЗАЄМОДІЯ З ГРОМАДОЮ

    23 березня на базі  нашої бібліотеки–філії був проведений захід «Патрульна поліція: взаємодія з громадою» для старшокласників ЗОШ № 5 за підтримки Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів IREX.
   На захід  були запрошені інспектор з ювенальної превенції, капітан поліції Світловодського відділу поліції Пашагорьєва Я.Ю. та головний спеціаліст Світловодського бюро правової допомоги Ільченко М.О., які надали роз’яснення Закону України  "Про патрульну поліцію" та    знання  прав громадян і головних принципів роботи Національної поліції.
   Під час заходу учасники обговорили основні пріоритети розвитку взаємодії національної поліції та громади, спрямованих на поліпшення громадської безпеки.
  Побудова дискусії відбувалась на основі перегляду соціальних роликів на суспільно – важливі теми, такі як насильство в сімї, безпека на вулиці та керування автомобілем в стані алкогольного спяніння.   
  Після перегляду відео-сюжетів учасники відповідали на запитання: яку проблему піднімають ролики, яким чином в представлених ситуаціях можуть допомогти сторонні люди та від чого залежить бажання допомогти іншому?
   За допомогою тренера учні вчились знаходити творчі рішення проблем, вести дискусію, відстоюючи свою позицію та мислити креативно. А запрошені спеціалісти надавали експертну оцінку відповідям учнів та скеровували їх до вірного напрямку мислення, щоб кожен присутній  замислився над тим, як зробити своє місто безпечною територією громадського порядку та правової культури.
  Учасники розробили спільне бачення заходів, направлених на поліпшення громадської безпеки в місті.
  Таке залучення населення в партнерські відносини з поліцією призведе до зміцнення суспільних зв’язків, консолідації населення, а також посиленню громадського контролю.



Немає коментарів:

Дописати коментар