вівторок, 5 травня 2015 р.

СИМВОЛ ПАМ'ЯТІ - МАК ЧЕРВОНИЙ

   









 В цьому році Україна та Європа відзначає 70-ту річницю перемоги над нацизмом у Європі.
    Червоний мак є символом пам’яті жертв Першої та Другої світових воєн у Європі, яка зазнала величезних втрат у боротьбі з нацизмом та фашизмом. Для нас, українців, квітка червоного маку ще з козацьких часів була символом пролитої у боях козацької крові, не раз оспівана у народних піснях та думах. 
   Червоний мак вперше використано в Україні на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році.

 А тепер червоний мак набуває символічного значення й в Україні, особливо після прийняття Указу Президента про вшанування в Україні 8 травня Дня пам’яті та примирення.
  Для учнів ЗШ №5 в бібліотеці–філії №3 провели майстер-клас «Символ пам’яті – мак червоний» по виготовленню символів цієї важливої пам’ятної дати.
 Червоні маки — символ пам’яті про тих, хто загинув під час Другої світової та гине на сході України у боротьбі за незалежність. Читачі нашої бібліотеки долучились до виготовлення цих оберегів.
   У цьому році 70-та річниця Перемоги над нацизмом  проходить під гаслом: “Пам'ятаємо. Перемагаємо”. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

Немає коментарів:

Дописати коментар