четвер, 14 листопада 2013 р.

Електронне урядування – запорука прозорості та ефективності влади


   На сьогодні поняття «електронне урядування» уже не є цілком новим і невідомим, як це було кілька років тому. Воно передбачає: будь-яка особа через Інтернет може звертатися із запитами до органів державної влади, органів місцевого самоврядування для отримання необхідної інформації, а основне – для отримання адміністративних послуг.
     Проте, у нашій державі воно все ще залишається на рівні «поняття», не маючи належного практичного застосування. Метою проекту Світловодського Інформаційного центру громадської освіти «Школа електронного громадянина» програми «Бібліоміст» є створення п’яти Центрів обслуговування громадян (ЦОГ) з доступом до публічної електронної інформації та використанням ІКТ на базі бібліотек системи.




 Першим відкрився такий центр на базі бібліотеки–філії №3 для  жителів Садового мікрорайону.






Консультант проекту Підгірна Н.В. познайомила  присутніх з основними завданнями проекту та послугами, якими  може скористатися кожний житель, а саме  отримати можливість відстежувати події у діяльності органів державної влади, органів місцевого самоврядування, знати про плани їх роботи, безпосередньо вступати у взаємодію з ними без черг та зайвої бюрократії.


 Це також і можливість громадянина відслідковувати долю його запиту, скарги, пропозиції, вимоги.
   









Для успішного втілення ідеї електронного урядування потрібно пам’ятати, що впровадження електронного урядування в Україні є надзвичайно важливим інструментом демократизації нашого суспільства.    




 

Немає коментарів:

Дописати коментар