понеділок, 6 травня 2013 р.

ЗАПРОШУЄМО НА КНИЖКОВИЙ ВЕРНІСАЖ

 
Марина та Сергій Дяченки – не просто сімейний і письменницький дует, це – явище, особлива планета в сучасному всесвіті фантастики. Проза Дяченків – яскрава й емоційна. Її особливі риси – психологічна достовірність, майстерність деталі, постановка складних морально-етичних питань. Подружжя дуже любить експериментувати, тому кожна їхня нова книга – це пастка для читача, потрапивши в яку він просто не може не співчувати героям. Кількість нагород та премій найпрестижніших конкурсів, які отримали Марина і Сергій Дяченки, незліченна. Досить сказати, що на загальноєвропейській конференції фантастів у Глазго вони одержали звання кращих письменників-фантастів Європи. Нещодавно у видавництві «Фоліо» побачили світ книжки Дяченків українською мовою: «Варан», «Мідний король», «Магам можна все», «Цифровий», «Армагед-дом», «Печера», «Пандем», «Мігрант» і «Самум». Усі вони є  в нашій бібліотеці – філії №3.
      Дяченки М.таС. Цифровий, або Brevis est: роман / Пер.з рос.О.Негребецького; Худож.-оформлювач Є.В.Вдовиченко.— Харків: Фоліо, 2012. —315с.   
Арсен Сніжицький, чотирнадцять років (скоро буде п’ятна­­дцять). Це в реалі. Але реальне життя його не дуже цікавить. Арсен — ґеймер, природжений ґеймер, для якого гра — і є життя. У грі він майже всемогутній Міністр, у якого є влада і гроші. Та влади і грошей завжди на всіх не вистачає, як в реалі, так і у грі. І Міністр програв, був страчений прилюдно на головній площі віртуального міста... Це кінець?.. Та ні, це тільки початок, початок нової гри. Максим — преферансист з нічного Інтернет-клубу. Максим може все, майже все. Причому у реальному житті. Чи все ж таки у грі?.. Так чи інакше, Арсен починає співпрацювати із Максимом. Велика Гра починається...
Дяченки М. та С. Мідний король: роман/ Пер. з рос. Я. Житін. - Харків: Фоліо, 2012. - 476 с.
Це друга книга циклу «Бродяча Іскра» Якщо ти річ і тебе кидають за борт як непотріб — що робити? Змиритися та піти на дно? Абож все-таки виплисти, вижити, пройти крізь безліч випробувань та небезпечних пригод? Чи можна пізнати цей світ, чи можна знайти в ньому друзів та кохання? Чи допоможе тобі в цьому книга, написана чоловіком на ім'я Варан (ті, хто добре знайомі з творчістю Дяченків, одразу здогадаються, про кого йде мова)? І головне — яку ціну варто заплатити Мідному королю, щоб самому стати володарем? Новий роман-фентезі Марини та Сергія Дяченків «Мідний король» — це нова грань їхньої творчості, епічна сага, сповнена битв, блукань і, головне, пошуків сенсу життя.
      Дяченки М. та С. Печера: роман / пер. з рос. О. Негребецького. - Харків : Фоліо, 2012. - 316 с.
      Дія роману Марини та Сергія Дяченок «Печера» відбувається в місті, в якому нема злочинів і замків на дверях. Ідеальний варіант суспільства? Так, але тільки на перший погляд. Тому що свідомість мешканців цього міста розділена. Удень вони живуть у реальності, яка регулюється звичайними нормами і правилами. А вночі до їх «послуг» Печера — світ поза свідомостю, який наповнений дивними і жорстокими створіннями. Прокидаючись зранку, мешканці міста розуміють, що у світі Печери вони реалізують усі свої потаємні бажання, які заборонені у світі реальному. Але де проходить межа між світами? І чи є вона взагалі?.. Як завжди, Дяченки, майстерно підкоряючи захоплюючим сюжетом, ставлять перед читачами філософські питання, відповідь на які кожен повинен знайти сам.
Дяченки М. та С. Пандем: роман / М. та С.Дяченки ; пер. з рос. О.Негребецького. – Х. : Фоліо, 2012. – 284 с.
Кожна людина хоч раз у житті відчувала, що її хтось покликав. Покликав зсередини... Пандем — що воно (він, вона)? Ніхто не знає, звідки він прийшов, ніхто не розуміє, що йому потрібно. Але він є, і є майже повсюди, він розмовляє з людьми. Зсередини. Реальність починає змінюватися, в одній лікарні одужали всі безнадійно хворі пацієнти, цивілізація йде по шляху прогресу. Та цей «співрозмовник» починає змінювати світовідчуття людей. Це добре чи погано, і взагалі, що принесе людству прихід Пандема — добро чи зло? Це кожен має вирішувати сам…
 Дяченки М. та С. Магам можна все: роман / Пер.з рос. Я.Житіна; Худож.-оформлювач І.В.Осіпов. — Харків: Фоліо,2012.–347с. 
Уявіть, шановний читачу, що людина, ось, наприклад, ви — це такий собі будиночок із безліччю кімнат, у яких живуть їх мешканці. І ось комусь — сторонньому, в усякому разі, не вам, спадає на думку — а що буде, якщо відселити деяких мешканців, навіть не питаючи власника будинку? Що буде, якщо препарувати душу людини?.. Таємничий Препаратор почав свою справу. Разом з ним почав діяти і Хорт зі Табор — вроджений маг. Магам, як відомо, можна все, особливо коли у мага є Кореневе Заклинання Кари, проти якого безсилий будь-хто. Але... Але справа навіть не в тому, що його супротивник теж маг, він дуже могутній і вже мільйон років удосконалюєсвою магічну майстерність. Справа в тому, що... Спочатку був «Варан», потім «Мідний король», а зараз — «Магам можна все». Видавництво «Фоліо» презентує: третя книжка українською найпопулярніших майст­рів фентезі Марини та Сергія Дяченків — це те, що варто читати.
 Дяченки М. та С. Мігрант: роман / пер. з рос. Я. Житін. - Х. : Фоліо, 2012. - 348 с.
Андрій Строганов раптом опиняється на іншій планеті. Він мігрував з Землі. Два останні роки його життя вилучено у якості сплати за візу, тому Андрій не пам"ятає, чому вирішив поїхати. Що сталось на Землі, і чи є вороття? Тим часом на затишний світ Раа, в який потрапив Андрій, наповзає тінь... Роман "Мігрант" продовжує цикл "Метаморфози", але при цьому є самостійним твором.
Дяченки М. та С. Варан: роман / Пер. з рос. Я. Житін. - Харків: Фоліо, 2012. - 316 с.
Дивовижний світ зі своїми законами. Маги, які творять дива і знають наперед думки простих людей. Захоплюючи пригоди, неймовірні тварини, живі поля і ліси – у романі М. та С. Дяченків «Варан» є все, що потрібно «справжньому» фентезі. Але є і те, що відрізняє прозу Дяченків від іншіх – філософський зміст, одвічні питання, на які, можливо, немає відповіді, але які повинна задати собі кожна людина…
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Читайте, розмірковуйте, обговорюйте з друзями. Власне, ми можемо запропонувати вам і книжки інших відомих письменників-фантастів.
 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар