вівторок, 1 квітня 2014 р.

ПОЕЗІЇ ОДВІЧНА ВИСОТА


"Поезія – це завжди неповторність,
Якийсь безсмертний дотик до душі”
Л. Костенко


  Поезія — це неповторність. Однакових поетів не буває, бо в кожному є щось своє, незвичайне. З кожним поетом асоціюються свої рими, свої думки, свій настрій, свої слова… Вивчаючи творчість того чи іншого поета ми маємо унікальну можливість побути з думками поета наодинці, відкрити для себе його внутрішній світ та настрій. І якщо цей настрій співпаде з настроєм читача, то він назавжди запам’ятає віршовані строки автора, поділиться ними із своїми рідними та друзями. Тоді поетичний твір відродиться заново, набуде нового, неповторного значення. Так він буде відроджуватись ще не один раз, даруючи відраду своїм читачам та безсмертя своєму автору.
 
 Таким безсмертним поетом для нашого народу є Великий Кобзар – Т.Г.Шевченко. Саме Т.Шевченко перетворив українське слово на чисте золото української поезії.


  Учасниками Дня поезії, проведеного в бібліотеці в рамках Тижня дитячого читання та присвяченого геніальному поету, стали  юні користувачі учні  ЗШ №5.
 
    Читаючи поезії Т.Г.Шевченка, діти настільки  емоційно правдиво передавали трагізм  змальованих образів, що всі присутні прониклися любов’ю та співчуттям  до них.
 

ВОНИ ЧЕКАЮТЬ НА ЗУСТРІЧ З ВАМИ

  За допомогою активного впровадження бібліотекою комп’ютерних технологій, користувачі бібліотеки мають змогу знайомитись з художніми шедеврами, здійснювати захоплюючі віртуальні подорожі по кращих музеях, найбільших бібліотеках світу.
«Є книги, незаслужено забуті; нема жодної, яку б незаслужено пам’ятали» - під таким девізом пройшла літературна веб-експедиція «Вони чекають на зустріч з вами», поєднавши традиційно бібліотечний метод – бібліографічний огляд з можливостями Інтернету.
 Юні книгомани занурилися у незвичайні, захоплюючі пригоди, небезпеки, таємниці, несподіванки у книгах  А. Шклярського, Е. Берроуза, Е. Блайтон, Д. Крюса та інших.