середу, 29 лютого 2012 р.

БЕЗПРИТУЛЬНІ ДІТИ


               Їхній дім - вулиця, а університети - підвали.

    28 лютого у філії №3 відбулася відео-розмова користувачів різного віку про
долю безпритульних дітей.
   Вони поряд з нами, хоч ми і вдаємо, що не помічаємо їх. Ми відмахуємося, вважаючи, що хай інші вирішують цю проблему. Прагнемо не дивитися в замурзані особи і каламутні від парів клею очі. Не дозволяємо собі вірити, що у цих дітей є майбутнє.
   За офіційною статистикою, сьогодні в Україні вулиця стала будинком для ста тридцяти тисяч дітей. Але, за неофіційними підрахунками, їх більше в два-два з половиною рази. Тільки двоє з десяти - біологічні сироти. Інші ж - так звані соціальні сироти, діти, які віддали перевагу вулиці батьківському даху.
    Перегляд відео-матеріалу по цій актуальній темі не залишив байдужим нікого з присутніх.





    

неділю, 12 лютого 2012 р.

                                      З Днем Святого Валентина!

  


Шановні читачі! Цим відео вітаємо Вас з Днем Святого Валентина!

середу, 1 лютого 2012 р.


Влада. Громадськість. Діалог. Пункт доступу громадян до офіційної  інформації органів влади.

  Сьогодні бібліотека набуває статусу посередника між владою і громадою. Пункт доступу громадян до офіційної інформації органів влади був створений в бібліотеці-філії №3 та має назву  «Влада. Громадськість. Діалог», де розміщено : плакат «Дізнайтеся про діяльність органів державної влади», буклети, пам’ятки, брошури, диски, що надані УБА.
  Знайомлячись з матеріалами даної виставки, громадяни мають можливість отримати інформацію про діяльність органів державної влади, у т.ч. з електронних джерел, та дізнатись,  яким чином можна долучитись до процесу прийняття державних рішень.
   Ця інформація обновляється систематично і є цікавою для мешканців мікрорайону.
  Ефективним кроком в діяльності бібліотеки у даному напрямку стало залучення до індивідуального інформування педагога школи №5 АЛЄЙЧЕНКО ТЕТЯНУ ВАЛЕРІЇВНУ. В ході підготовки до атестації шкільного закладу  педагог виявила бажання одержувати офіційну інформацію, плани та програми урядових установ. Інформування даного користувача проводиться по темі: «Діалог між владою і громадою: Пункт Доступу Громадян до офіційної інформації ».
  Надіслані Мариною ГАРАЩЕНКО матеріали ретельно вивчаються  та оперативно в електронному виді надсилаються користувачу.
   Працівники бібліотеки намагаються швидко і якісно задовольняти запити користувачів в офіційній інформації за допомогою мережі  Інтернет

.