четвер, 29 грудня 2011 р.

ОБ'ЯВА - РЕКЛАМА

Шановні жителі ! 
 
 
 Запрошуємо Вас до нашої бібліотеки. До Ваших послуг фонд літератури, довідники, періодичні видання. В наявності комерційний відділ, де Ви зможете взяти любовні романи та детективи сучасних авторів. В бібліотеці відкрито центр вільного доступу до мережі Інтернет за Програмою "Бібліоміст". До Ваших послуг  комп'ютери, сканер та принтер. Ми знаходимося за адресою - вул.Чайковського, 19. Працюємо з 9.00 до 17.00. Вихідні:п'ятниця та субота. Телефон: 2-54-40. Чекаємо Вас у нашій бібліотеці.
.

вівторок, 13 грудня 2011 р.

Тренінг "Законодавство з питань толерантності"

16 листопада у всьому світі відзначається Міжнародний день толерантності. Його запровадили у 1996 році за рішенням Генеральної Асамблеї ООН. Саме цього для ЮНЕСКО ухвалило Декларацію принципів терпимості. Це – тема тренінгу «Законодавство України з питань толерантності» в рамках проекту бібліотеки-філії №3 «Нові інформаційні послуги – користувачам бібліотеки» з використанням вільного доступу до Інтернету в рамках програми «Бібліоміст». Тренінг є продовженням навчання роботи в мережі Інтернет школярів 7-А класу ЗОШ №5. Метою тренінгу є формування в учасників поняття «толерантність», розвивати соціальну інтуїцію, чутливість, формувати толерантне ставлення до оточуючих, до суспільства, до певних ситуацій, відпрацьовувати навички безконфліктного спілкування
. Теоретичний матеріал перегукувався з практичними заняттями Інтернет - пошуку законодавчих актів з питань тренінгу. Діти переглянули відеоролик «5 фактів толерантн ості», відповіли на питання вправи-тестування «Чи терпимі ми?», та мозкового штурму «Риси толерантної особистості». По завершенню тренінгу учасники одержали домашнє завдання: скласти емблему толерантності.

УРОК КОМП'ЮТЕРНОЇ ГРАМОТНОСТІ "КОМП'ЮТЕРНА АБЕТКА"



   27 листопада в рамках проекту «Нові інформаційні послуги – користувачам бібліотеки" в рамках програми «Бібліоміст», завідуючою філією №3 Позовною З. В. та бібліотекарем філії Гаркушею Л. В. для школярів 7-А кл. ЗОШ №5, класний керівник Алейченко Т. В., провели урок комп’ютерної грамотності «Комп’ютерна абетка».
  Навчання почалося з найпростішого - школярі мали змогу познайомитися з комп’ютером: вивчити його будову, взнати які є накопичувачі, познайомитися з монітором, клавіатурою, мишкою,
сканером та принтером. Після вивченого діти самостійно попрацювали з технікою.
    Це перші кроки у виконанні проекту, а надалі школярів чекають цікаві та змістовні заходи.